ЄС підготував п'ять вимог до Британії з Brexit

07.09.2017, 12:19

ЄС ризикує посилити напруженість з Великою Британією щодо Brexit через оприлюднення документа, в якому є п'ять жорстких вимог. Про це інформує The Guardian.

Як наголошується, документ показує, що Мішель Барньє, головний парламентер Євросоюзу, закликає Британію розробити «рішення», яке унеможливить створення жорсткої межі, а також гарантує мир на острові. Документ є одним з п'яти, опублікованих Європейською комісією в найближчі кілька днів. Документи були складені цільовою робочою групою Барньє в Брюсселі.

Відзначається, що кожен документ був орієнтований на день виходу Великої Британії з ЄС - 29 березня 2019 року. Йдеться про вимогу до Британії ухвалити закон про «постійний захист» спецпродуктів, таких як сир фета і пармська шинка, а також французьке бургундське вино та іспанська кава. Брюссель хоче, щоб після Brexit понад 3300 напоїв і харчових продуктів перебували під захистом від британських «підробок». Крім того, Брюссель також попереджає уряд, що він повинен гарантувати стандарти захисту секретних документів ЄС.

Читайте АСН в Google News