Споживання газу скоротилося на 7,2 млрд м3 за два опалювальні сезони

29.08.2017, 14:06

За два опалювальні сезони споживання газу вдалося скоротити на 7,2 млрд куб м. Про це на прес-конференції заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, передає кореспондент ASN.

"За перші два опалювальні сезони, за результатами прийняття нормативно-правових актів, як стимулюючого, так і регуляторного характеру, нам вдалося за трьома категоріями споживачів: теплокомуненерго, бюджетна сфера та населення, - зменшити споживання природного газу на 7,2 млрд куб м газу. І це дані без АРК і двох регіонів, які, на жаль, перебувають у стані війни", - заявив він.

З його слів, ці результати були досягнуті не тільки за рахунок "теплих кредитів", а й за рахунок стимулювання енергозбереження. Він також нагадав, що програма "теплих кредитів" починалася з компенсації 20% вартості встановлення не газових котлів.

"Крім компенсації на встановлення котлів, сьогодні ми забезпечуємо 35% компенсації для утеплення індивідуальних будинків, від 40-70% - для ОСББ... Ця програма є драйвером економічного розвитку. В цілому, 30 тис. сімей скористалися цією програмою і уряд компенсував до 2 млрд грн в рамках цієї програми", - підкреслив він.

Читайте АСН в Google News