Археологи виявили найбільшого в світі динозавра

10.08.2017, 18:00

Вчені назвали недавно виявлений вид - переможцем у суперважкій вазі серед усіх динозаврів, у порівнянні з яким Тиранозавр Рекс виглядає, як гном. При вазі у 76 тонн травоїдний динозавр був таким само важким, як космічний човник, повідомляє The Independent.
 
Скам'янілості було виявлено в південній Аргентині в 2012 році. Дослідники, які вивчали їх, сказали, що істота з довгою шиєю відносилася до групи, званої титанозаврами. Дослідники назвали динозавра Patagotitan mayorum на честь регіону Патагонії, де його було виявлено, і грецького слова titan, яке означає «великий». Друга назва - на честь ранчо, на якому зупинялися дослідники.
 
Шість викопних видів вивчалися, і всі вони віком приблизно 100 мільйонів років, грунтуючись на попелі, знайденому навколо них. Динозавр становив у середньому 37 метрів у довжину і був майже 6 метрів у плечах. Модель його скелета вже виставлено ​​в Американському музеї природної історії. Він настільки великий, що його голова визирає в коридор з кімнати, де він міститься. Археологи стверджують, що знайдені кістки показують, що істота не завершила своє зростання, це означає, що на місці можуть бути ще більші види.

 

Читайте АСН в Google News