Через зарплати працівникам "Київпастрансу" в столиці дорожчає проїзд

06.07.2017, 16:01

Проїзд у Києві дорожчає через зарплати працівникам "Київпастрансу". Про це на прес-конференції заявив в.о. директора з транспорту КП "Київпастранс" Сергій Литвинов, передає кореспондент ASN.

"На сьогодні середня зарплата на підприємстві становить 6 тис грн. Але умови роботи водіїв дуже складні, а навантаження досить високе, що змушує персонал переходити на більш високооплачувану або легшу роботу. Тому одна з цілей підвищення вартості проїзду - це підвищення зарплати співробітникам" , - заявив він.

Низькі зарплати й умови праці змушують працівників шукати іншу роботу. Тому "Київпастранс" змушений підняти вартість проїзду, щоб забезпечити гідні зарплати.

"Кадровий голод сьогодні вже наступає. Так, його поки немає, але він вже настає", - попередив він.

У свою чергу, радник начальника КП "Київський метрополітен" Наталія Макогон підкреслила, що останнім часом з'явився навіть дефіцит машиністів електропоїздів у Києві.

"Такого раніше не спостерігалося в столиці ніколи. На сьогодні зарплата машиністів становить 10 тис грн, проте дуже велике навантаження змушує водіїв йти на більш спокійну роботу", - додала вона.

Читайте АСН в Google News