Членам сімей загиблих учасників АТО відновили пільги на сплату комуналки і проїзд у громадському транспорті

01.06.2017, 13:18

1 червня 2017 року набирають чинності зміни до закону «Про статус ветеранів війни та гарантії їхнього соціального захисту», якими поновлюються пільги для членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції. Про це в коментарі ASN повідомив заступник директора департаменту по роботі з ветеранами війни та учасниками АТО Державної служби з прав ветеранів війни Руслан Кучук.

За його словами, вже з червня члени сімей загиблих воїнів будуть платити лише 50% від вартості житлово-комунальних послуг. Раніше ця норма залежала від доходу людини - якщо він становив менше мінімальної зарплати, то людина отримувала пільгу.

«До цього тільки на тих (членів сімей загиблих учасників АТО. - АСН), хто мав місячний дохід менше мінімальної зарплати, тобто 3200 гривень, поширювалася пільга. Сьогодні цю норму скасували і вони мають ту пільгу, яка передбачена законом», - пояснив він.

Також змінами передбачено повернення норми щодо безкоштовного проїзду в громадському транспорті членів сімей загиблих під час бойових дій на Сході військовослужбовців.

Нагадаємо, пільги для близьких загиблих учасників АТО були скасовані в 2014 році.

Читайте АСН в Google News