«ВКонтакте» обіцяє захищати свої інтереси в Україні

16.05.2017, 17:44

Український офіс російської соцмережі «ВКонтакте» має намір захищати інтереси своїх користувачів і партнерів. У соцмережі заявили про свою аполітичність.

«Ми, команда VK, завжди обходили політику стороною. Вважаємо, що інтернет не має меж. Ми захищали і будемо захищати інтереси всіх наших користувачів і партнерів», - написав начальник відділу комунікацій українського офісу «ВКонтакте »Влад Леготкін, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, VK користується популярністю в Україні, щомісяця ресурс відвідують 16 млн жителів країни.
У свою чергу «Яндекс» повідомили, що заборона сервісу торкнеться 11 млн українських користувачів, які щомісяця користуються його платформами. Крім того, від санкцій нібито постраждають «тисячі українських організацій, які використовують наші технології і сервіси для розвитку свого бізнесу».

У соціальній мережі «Одноклассники» висловили надію, що цій соціальній мережі буде знайдена заміна. «Разом ми знайдемо спосіб залишатися на зв'язку, і 9,5 млн українських користувачів ОК, наші партнери і рекламодавці зможуть користуватися сервісами соціальної мережі так, як вони звикли», - заявила директор з комунікацій соцмережі Анастасія Жбанова.

Нагадаємо, 16 травня президент України Петро Порошенко ввів на три роки санкції проти російських інтернет-компаній «Яндекс», Mail.Ru Group, а також соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники".

Читайте АСН в Google News