Рада ввела преференції для студентів з окупованих Криму і Донбасу

16.05.2017, 13:26

Верховна Рада України на ранковому засіданні 16 травня ухвалила в цілому закон №6116, який дозволить жителям окупованих територій, зокрема Криму і Севастополя, вступати до вишів Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей за результатами складання іспитів з конкурсних предметів, без проходження Зовнішнього незалежного тестування.

За закон проголосували 238 народних депутатів, передає кореспондент ASN.

Відповідно до закону, жителі окупованих територій зможуть вступити до вишів у Запорізькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях, склавши іспити з конкурсних предметів.

«Для таких абітурієнтів буде передбачено 1000 місць, які Кабмін розподілить між вишами зазначених областей. Крім того, уряд має забезпечити поглиблене вивчення української мови вихідцям з окупованих територій», - сказано в пояснювальній записці.

Водночас у висновку Головного науково-експертного управління нагадується про тимчасовий характер норм цього законопроекту і пропонується прописати зміни в закон «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», а не в чинний закон «Про вищу освіту ».

Читайте АСН в Google News