«Самопоміч» вимагатиме від Кабміну «білі книги» щодо земельної та пенсійної реформ

15.05.2017, 16:25

Фракція «Самопоміч» вимагає від Кабміну подати в Раду «білі книги» щодо земельної та пенсійної реформ. Про це на брифінгу заявив голова фракції Олег Березюк, передає кореспондент ASN.

«Ми хочемо, щоб Кабінет міністрів виконав свою обіцянку і повернувся до своєї концепції білих книг і надав парламенту пропозиції щодо пенсійної та земельної реформ в Україні», - заявив він.

Березюк наголосив, що необхідною умовою для ухвалення пенсійної та земельної реформ має бути їх всенародне якісне обговорення. «Для пенсійної реформи потрібен аудит Пенсійного фонду. Але в Кабміні досі жодного слова про це не сказали. А без аудиту Пенсійного фонду ніяка реформа не має сенсу і не буде ефективною», - спрогнозував він.

За словами політика, ще одна ключова реформа - земельна, адже сьогодні тільки олігархи і працівники правоохоронних органів мають можливість купити землю. «Об'єктивна реальність в тому, що селяни не зможуть купити землю... Тому перед тим, як щось пропонувати, парламентаріям треба  пройти нормальний шлях законодавчих ініціатив», - резюмував Березюк.

Читайте АСН в Google News