Украина поздравляет своих защитников неба

07.08.2022, 07:32

Сегодня, 7 августа Украина поздравляет своих защитников неба в их профессиональным праздником - День Воздушных сил Вооруженных Сил Украины.

Дату проведения праздника в современной Украине установили в 2007 году. Связано это было с изменениями, произошедшими в структуре ВСУ. Начиная с 2004 года в ходе объединения Войск противовоздушной обороны и Военно-воздушных сил были созданы современные Воздушные силы Украины.  

Профессиональный праздник является признанием значимости Воздушных сил Вооруженных Сил Украины в обеспечении обороноспособности государства. День Воздушных сил ВС Украины отмечается ежегодно в первое воскресенье августа.

Альма матер украинских пилотов стал Харьковский университет воздушных сил имени Ивана Кожедуба. 

В своем поздравлении, обращенном к нашим небесным защитникам, командующий ВС ВСУ генерал-лейтенант Николай Олещук отметил, что сегодня Украина не празднует, а отчаянно борется. "В небе и на земле уничтожаем русскую орду, пришедшую убивать, грабить, насиловать и разрушать все украинское!", - сказал он в обращении.

Шановні бойові побратими! Дорогі українці!

Із перших днів повномасштабної агресії, Повітряні Сили витримали найпотужніші удари ворога. Наші воїни продемонстрували безпрецедентну стійкість, мужність, героїзм та звитягу в бою.

Десятки воїнів Повітряних Сил отримали найвище звання Героя України. Сотні – удостоєні високих державних нагород! На великий жаль, багато із них загинули, захищаючи українське небо.

Вони стали прикладом для наслідування, справжніми кумирами для маленьких українців. Ними захоплюються у світі, про них складають легенди...

Втрати і перемоги згуртували нас і сповнили рішучості покласти край цілковитому злу! Українське військо вже п’ятий місяць безжально шматує окупантів на полі бою. Повітряні Сили очистили від російської авіації небо над підконтрольною Україні територією.

І це тільки початок. Ми обов’язково очистимо від російської авіації небо над усією Україною. У цьому нам допоможе сучасна зброя від наших партнерів. Західна зброя уже доводить свою ефективність на полі бою. З нетерпінням на неї чекають і воїни Повітряних Сил.

Українські воїни – найкращі, і заслуговують на найкращу зброю. Ми мусимо захистити українців від ракетних атак держави-терориста!
Адже ми воюємо – за нашу свободу, за право жити в цивілізованому світі, за право любити свою землю, мову, культуру, за майбутнє наших дітей та онуків!

Низький уклін родинам загиблих захисників неба!
Вічна шана та пам’ять загиблим у боях воїнам!

Слава Повітряним Силам Збройних Сил України!
Слава Україні!
І разом – до перемоги!

Читайте АСН в Google News