counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Католицьке Різдво 25 грудня. Прикмети і звичаї


Переглядів: 319


Католицьке Різдво 25 грудня. Прикмети і звичаї

25 грудня християни-католики відзначають Різдво — мабуть, найголовніше релігійне свято на Заході для віруючих людей. Католицька Церква справляє це свято не одну сотню років, і в 2021 році в багатьох країнах Різдво об'єднає серця людей.

Традиції Різдва в Європі сходять не тільки до біблійного сюжету — згадаємо звичний нам за фільмами різдвяний вертеп про народження Спасителя. Витоки Різдва лежать також в народних обрядах, багато з яких прийшли в сучасний світ з часів язичництва. Наприклад, плести святковий вінок з вічнозелених рослин або цілуватися під омелою любили на Йоль, який в наші дні відзначають неоязичники. До речі, він припадає на кінець грудня і початок січня (ще один збіг з Різдвом).

Католицьке Різдво щорічно справляють 25 грудня, а його переддень випадає на 24 число. Різниця в датах з православним Різдвом пов'язана з різними календарями, які використовують дві Церкви — Григоріанським і Юліанським.

На Заході Різдво вважають святом, яке потрібно відзначати всією сім'єю, без гучних вечірок. Напередодні Різдва бажано відвідати месу і зібратися з близькими за святковим столом, прочитати молитву перед їжею.

Традиційна страва, що займає особливе місце серед частувань, — індичка. Втім, об'їдатися або зловживати алкоголем не рекомендується.

Католики особливо шанують Діву Марію, так що якщо ви дотримуєтеся православ'я, в такий день можна помолитися Богородиці. Вам зовсім не обов'язково накривати стіл з індичкою, тим більше що зараз православний світ дотримується Різдвяного посту, але можна присвятити день благим вчинкам і подякувати Діві Марії вечірньою молитвою перед сном.

У католиків є аналог Різдвяного посту — Адвенту. Це час підготовки до Різдва, коли необхідно бути скромнішим в їжі і розвагах, займатися благодійністю, стежити за собою і не допускати злого умислу в свої вчинки. Адвента закінчується з настанням 25 грудня, і наступні дні можна святкувати спочатку Різдво, а потім і Новий рік.

У багатьох будинках встановлюють невеликі прикраси-вертепи, що зображують сцену з Дівою Марією і Христом в хліві, де майбутній Спаситель з'явився на світ.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
більше матеріалів
/-0,44411897659302-/ /-pc-/
Top