В Україні ввели щомісячну абонплату за газопостачання

28.03.2017, 14:39

Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) встановила для населення і промислових споживачів абонплату за підключення до системи газопостачання.

Нові тарифи за розподіл природного газу як плату за приєднану потужність потрібно платити щомісяця на підставі потужності лічильника і незалежно від фактичного обсягу споживання, передають «Лівий берег».

у тариф увійшли витрати «Укртрансгазу» на транспортування газу магістральними газопроводами до газорозподільних систем. Крім того, для населення тариф за розподіл встановлений істотно нижче тарифу для промислових споживачів. Проте наголошується, що за 3 роки тарифи для побутових і непобутових споживачів будуть вирівняні.

При цьому в Києві для побутових і непобутових споживачів ПАТ «Київгаз» тариф буде однаковими - 1,273 коп./куб. м на годину.

За інформацією комісії, така абонплата на розподіл для найбільш поширеного типу лічильника (G4, 54% від загальної кількості абонентів і близько 80% від загального споживання по країні) на місяць становитиме близько 92 гривні/місяць.

Читайте АСН в Google News