Жданов розповів про махінації зі спортивними школами на місцях

22.02.2017, 16:21

Виявлено непоодинокі випадки приписок та функціонування ДЮСШ лише на папері.

Про це під час слухання  в Комітеті з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму на тему «Функціонування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, зокрема підпорядкованих фізкультурно-спортивним товариствам в умовах децентралізації влади» заявив міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

«Гіркою правдою є те, що на місцях було виявлено непоодинокі випадки приписок та функціонування ДЮСШ лише на папері. Зокрема, у спортивних школах тренери працювали на 0,5 ставки і не могли підтвердити наявну кількість спортгруп та наявну кількість вихованців. В деяких регіонах тренери-сумісники працювали в декількох спортивних закладах, де-юре складали різні списки вихованців, а де-факто у них тренувалися одні і ті ж діти. Маємо розуміти, що потім це призводить до спотворення статистики, і в нас починають зникати учні, які насправді двічі чи тричі обліковувалися», - сказав міністр.

Нагадаємо, за словами міністра, минулого року на депозитах органи місцевого самоврядування тримали близько 50 млрд грн, не віддаючи їх на розвиток соціальної сфери, зокрема і ДЮСШ.

 

Читайте АСН в Google News