Порошенко назвав домовленості ЄС щодо асоціації вимушеним, але необхідним кроком

16.12.2016, 12:08

Президент України Петро Порошенко сподівається на ратифікацію Нідерландами Угоди про асоціацію Україна - ЄС найближчим часом. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Ми закликаємо Нідерланди завершити всі необхідні процедури для забезпечення швидкого  набрання чинності (Угодою про асоціацію)», - заявив Президент.

За його словами, додаткові домовленості між лідерами ЄС щодо асоціації є «вимушеним кроком», який «потрібен для досягнення нашої спільної мети, а саме - збереження Угоди про асоціацію з ЄС».

«Нам вдалося відстояти принципову позицію України: не допустити нових переговорів з невизначеною тимчасовою перспективою, не допустити ніяких змін у текст Угоди, так само як і її повторної ратифікації всіма країнами-членами», - заявив Порошенко.

Глава Української держави додав, що очікує продовження допомоги і підтримки з боку ЄС, включно з Нідерландами, в подальшій імплементації Угоди.

Нагадаємо, 15 грудня на саміті в Брюсселі лідери ЄС досягли домовленостей щодо ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію Україна - ЄС.

Читайте АСН в Google News