ГПУ виявила, що держпосадовці в позаробочий час незаконно «таксують»

09.12.2016, 15:17

Начальник відділу Генеральної прокуратури України з організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Валентина Сеник під час презентації у Києві перших результатів перевірок електронного декларування повідомила, зокрема, що зафіксовано багато випадків, коли в позаробочий час державні посадовці (працівники поліції) підробляють таксистами, передає кореспондент ASN.

Окрім того, за її словами, керівник одної з місцевих рад отримала подарунок у вигляді земельної ділянки. Тому договір дарування розірвали. Також на Житомирщині штраф у 5 тис. грн накладено на єгеря, який мав приватне підприємство і продавав деревину. Вилучили також його прибуток від цієї підприємницької діяльності - 4 млн грн.

Сеник додала, що стосовно одного високопосадовця матеріали спрямовано до НАБУ: перевірка показала що з 1998 року він і родина заробили не більше 10 000 грн, натомість у декларації в нього відображена сума в 9 млн грн. Цей факт також буде перевіряти Державна фіскальна служба.

Водночас на прохання журналістів озвучити імена чиновників-порушників Сеник відповіла відмовою, заявивши, що норми закону забороняють їх озвучувати до відповідного рішення суду.

 

Читайте АСН в Google News