Криза Плотницького: за в'їзд у «ЛНР» потрібно буде платити в євро

04.11.2016, 07:47

Терористи «ЛНР» повідомили про введення плати за право в'їзду на захоплену ними територію. Платити за право в'їзду будуть пасажирські автобуси і вантажні автомобілі, а також залізничний транспорт. Легкові автомобілі від сплати «єдиного транспортного збору» звільнені. Про це сказано на сепаратистському сайті «державного митного комітету ЛНР».

Розмір плати бойовики вираховують в євро, хоча спочатку сепаратисти стверджували, що виступають проти євроінтеграції Донбасу і зробили антиєвропейську риторику основою своєї пропаганди.

«Єдиний збір з транспортних засобів комерційного призначення (автобусів, поїздів, вантажівок) буде стягуватися при в'їзді «ЛНР». Платежі будуть перераховуватися в «бюджет» для ремонту і відновлення доріг, а також інфраструктури пунктів пропуску. Платити будуть вантажопасажирські машини, які їдуть з товаром, 2 євро за кожен автомобіль. Автобуси від 10 місць до 30 місць будуть платити 2 євро за кожен транспортний засіб. Більше 30 місць - 5 євро за кожний транспортний засіб.

Також збір коштів буде вестися і з вантажівок. Наприклад до 20 тонн - 5 євро за кожний транспортний засіб, до 60 тонн - 10 євро. Залізничні вагони і контейнери на залізничній платформі платитимуть по 2 євро за кожен транспортний засіб», - йдеться в повідомленні бойовиків.

Читайте АСН в Google News