Парламенту запропонують криміналізувати незаконний видобуток піску, бурштину та вирубку лісу

28.09.2016, 18:34

Верховній Раді запропонують запровадити кримінальну відповідальність за незаконний видобуток бурштину, піску та вирубку лісу. Про це під час прес-конференції заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє кореспондент ASN.

«Пакет документів передбачає введення кримінальної відповідальності не лише за незаконне рубання лісу, а й за транспортування та переробку. Це дозволить арештовувати і за рішенням суду конфісковувати засоби рубки і переробки лісу. А це тисячі пилорам. Нині за це - мізерний штраф. Такі ж норми за незаконний видобуток піску і бурштину»,- заявив Луценко.

Також генпрокурор повідомив, що запропонує Раді спростити оформлення дрібних злочинів.

«Кримінальні проступки передбачені в КПК, але їх немає в інших кодексах. Це злочини, за які відповідальність - два роки і нижче. Ми пропонуємо ці злочини вважати «кримінальними проступками». Відмінити досудове слідство по них і відновити дізнання, тобто спрощена форма зібрання доказів і направлення до суду. Це полегшить роботу силовикам і наблизить роботу поліції до людей, скоротивши розслідування», - заявив він.

За словами генпрокурора, такі дрібні злочини складають 3\4 справ у Києві і 2\3 - в областях.

Читайте АСН в Google News