Клименко і Курченко завдали Україні майже 200 млн грн збитків - ГПУ

23.08.2016, 17:50

Колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко і бізнесмен Сергій Курченко завдали Україні 198 млрд гривень збитків.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко у вівторок, 23 серпня, під час виступу з нагоди Дня Незалежності та Дня Державного прапора України.

«Згідно з інформацією, яку надає спеціальна група з розслідування злочинів у складі організованої групи Януковича за епізодами діяльності Клименка і Курченка управління Головної військової прокуратури, на сьогодні оцінка збитків сягає 198 млрд гривень», - зазначив він.

Нагадаємо, що ГПУ викликала на допит колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

У грудні 2014 року Генпрокуратура повідомила про підозру екс-міністру доходів і зборів Олександру Клименку в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Крім того, ГПУ звинувачує п'ятьох затриманих посадовців Державної податкової інспекції часів колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка у завданні збитків у сумі близько трьох мільярдів гривень.

Читайте АСН в Google News