Рятувальники планують вже сьогодні загасити звалище біля Львова

09.06.2016, 16:42

Президент Петро Порошенко провів нараду щодо ситуації на території звалища під Львовом. Як повідомляє прес-служба глави держави, у зустрічі взяли участь голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, заступник міністра екології та природних ресурсів Віктор Вакараш та голова Державної екологічної інспекції Андрій Заїка.

За словами голови ДСНС, в гасінні пожежі, крім наземних бригад, було задіяно авіацію. Внаслідок їхніх дій вдалося зменшити площу горіння з 5000 квадратних метрів до 900.

«Якщо всі заходи будуть і надалі використовуватися, то ми плануємо сьогодні завершити гасіння пожежі», - сказав Чечоткін.

Президент доручив продовжувати гасіння пожежі, вживати всіх заходів для ліквідації її наслідків. Він запевнив у повній підтримці з боку держави.

«Я даю доручення продовжувати гасіння. Жодні фінансові або інші перешкоди не повинні вас зупиняти - будь-які проблеми з пальним, додатковим фінансуванням мною будуть вирішені, але пожежу має бути ліквідовано», - сказав Петро Порошенко.

Він також доручив після завершення гасіння пожежі негайно поінформувати жителів міста, а також доповісти йому особисто. Крім того, глава держави доручив виділити допомогу сім'ям загиблих службовців ДСНС.

Читайте АСН в Google News