У Краматорську перед судом постали троє хлопців за спалені українські прапори

10.12.2015, 14:01

У Краматорську засудили трьох хлопців, які напередодні Дня незалежності спалили державні прапори. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

«Суд визнав трьох жителів м. Краматорська Донецької області винними у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 338 (наруга над державними символами) КК України. Під час судового розгляду встановлено, що в ніч на 24 серпня троє молодиків 1991, 1995 і 1996 років народження, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, зняли шість державних прапорів із флагштоків житлового будинку в Краматорську і спалили їх», - сказано в повідомленні.

Хлопці свою провину цілком визнали й щиро покаялися. За таку поведінку старшому з обвинувачених (він, до речі, вчинив злочин у зазначений період умовно-дострокового звільнення) суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 1,5 року. Двох його товаришів засуджено до 1 року 4 місяців позбавлення волі з випробувальним терміном на 1 рік і 6 місяців.

Нагадаємо, що в ніч з 23 на 24 серпня 2015 року в Краматорську було затримано трьох зловмисників, які зірвали прапори України, вивішені напередодні свята, та спалили їх.

Читайте АСН в Google News