Україна розпочала виробництво ракет з дальністю понад 640 км і системи ППО, подібні до NASAMS, - WP

20.03.2024, 15:50

Україна почала розробляти системи протиповітряної оборони з використанням високоточних ракет, аналогічних передовій американській та норвезькій зенітно-ракетній системі NASAMS. Про це повідомляє The Washington Post.

Незважаючи на наявність виробничих потужностей та певних сировинних ресурсів в Україні, налагодити швидке виробництво озброєння виявилося досить складним завданням. Це пов'язано з тим, що після розпаду Радянського Союзу, збройна промисловість України фактично розвалилася.

Максим Полив'яний, заступник генерального директора "Української бронетехніки", зазначив, що без допомоги західних партнерів, включаючи США, Україна не зможе повністю задовольнити потреби своїх Збройних Сил.

Міністр зі стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин також заявив про розробку Україною ракет місцевого виробництва з дальністю польоту понад 640 кілометрів, проте подробиць про ці ракети не було надано.

За словами українських чиновників, у країні також працюють над розробкою систем протиповітряної оборони із застосуванням високоточних ракет, аналогічних системі NASAMS.

Читайте АСН в Google News