МЗС: Україна на саміті в Ризі очікує на дату скасування віз

19.05.2015, 17:28

На ризькому саміті «Східного партнерства» українська сторона очікує, що будуть названі часові рамки щодо введення безвізового режиму для українців. Про це на брифінгу в Києві сказав посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба, передає РБК-Україна.

Кулеба повідомив, що Україна не допустить, аби скасування віз перетворилося на нескінченний процес без часових рамок. Посол розповів, що глава МЗС Павло Клімкін це питання ставив на обговорення для групи «Друзі України в ЄС» 18 травня цього року.

«Ключовим меседжем, який доніс міністр Павло Клімкін до наших європейських партнерів - це те, що одним із принципових очікувань України від саміту в Ризі є визначення чітких часових рамок щодо введення безвізового режиму між Україною та ЄС ... Ми не можемо допустити, щоб введення безвізового режиму перетворилося на нескінченний процес, у тривалу п'єсу, якій кінця-краю не видно», - сказав Кулеба.

Він зазначив, що і Україна, й європейські партнери готові виконувати всі необхідні критерії.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко заявляв, що від саміту очікують політичного рішення про безвізовий режим для українців.

Читайте АСН в Google News