У Вашингтоні заявили про готовність "захистити кожен дюйм НАТО"

16.11.2022, 08:01

У Білому домі, Пентагоні та Держдепі США прокоментували повідомлення про ракетний удар по території Польщі

США готові захищати кожен дюйм на території НАТО. Про це заявив речник Пентагону Пет Райдер, коментуючи повідомлення про падіння двох російських ракет на території Польщі.

За його словами, американські військові в курсі «про повідомлення в пресі про дві російські ракети, які, ймовірно, вразили об'єкт на території Польщі неподалік кордону з Україною».

«Єдине, що я можу сказати вам нині — що ми поки що не маємо інформації, яка підтверджує ці повідомлення, і ми продовжуємо вивчати це питання. Я не хочу спекулювати чи вдаватися до гіпотез», - сказав Райдер.

Представник Держдепартаменту Ведант Пател у свою чергу, що Польща є важливим союзником та партнером і Вашингтон працює з Варшавою, щоб точно визначити, що сталося.

За його словами, США обов'язково детально розберуться у події, і ухвалять рішення про подальші кроки.

«До того часу, поки цього не станеться, не варто вибудовувати гіпотетичні сценарії», - зазначив Пател.

Вашингтон працює із Варшавою над збором додаткової інформації щодо падіння ракет на території Польщі, потім визначить подальші кроки, заявили у Білому домі. Про це заявила представник ради при президенті США з національної безпеки Едрієнн Вотсон.

У Держдепартаменті назвали «неймовірно турбуючими» повідомлення з Польщі

Тим часом міністр оборони Польщі заявив, що США дали запевнення, що Польща може розраховувати на їхню підтримку у будь-який час. Також підвищено рівень готовності деяких військових частин Польщі.

Читайте АСН в Google News