counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Медитація для глибокого розслаблення та зняття стресу


Переглядів: 64


Медитація для глибокого розслаблення та зняття стресу

Постійна напруга і тривога заважають насолоджуватися життям і досягати поставленої мети. У цьому випадку допомога має бути надана негайно. Найкращий метод боротьби зі стресом – медитація для глибокого розслаблення.

Наслідки стресу негативно впливають на людину, підривають її фізичний та душевний стан. Стрес порушує звичний спосіб життя, викликає тривогу, занепокоєння, апатичний стан. Людина перестає боротися з проблемами в житті, стає роздратованою, млявою, недовірливою. Зняти стрес можна за допомогою спеціальної медитації. Це корисна практика на тривалу перспективу.

Користь розслаблюючої медитації
Медитативна практика сприяє у боротьбі з апатичним та нервозним станом. Вона допомагає:

знизити нервозність;
зменшити симптоми депресії, стресу та втоми;
упорядкувати думку;
сконцентруватися на позитиві;
перестати думати про проблеми та жити у сумнівах;
здобути впевненість у своїх силах.
Ця медитативна практика вважається природним заспокійливим для організму. Під час її проведення організм повністю розслабляється, приходить відчуття легкості та спокою, що є визначальним фактором у боротьбі з нервовим перенапругою. Більше того, якщо ви візьмете за правило медитувати кожен день, то набагато легше сприйматимете стресові ситуації і почнете жити повним і насиченим життям.

Медитація для зняття стресу
Дана медитативна практика допоможе вам відволіктися від турбот і проблем, що викликають стресовий стан, і перейти з негативного способу мислення на позитивний. Фахівці також повідомляють, що медитація для глибокого розслаблення допоможе позбавитись комплексів та страхів, що стримують вас. Ця техніка схвалена біоенергетиками та тренерами з йоги. Процес медитації включає кілька етапів.
Етап перший. Спочатку необхідно підготуватися до медитації, обладнати зручне місце, запалити пахощі, налаштуватися на позитивну хвилю, зайняти зручне положення - в ідеалі це поза лотоса або поза лежачи на спині. Найголовніше правило - спина має бути прямою.

Етап другий. Необхідно повністю розслабити усі групи м'язів. Сконцентруйтеся на своєму тілі, відчуйте його напруження - напружте всі м'язи, а потім плавно почніть їх розслабляти. Не забувайте про спокійне грудне дихання. Дихайте спокійно, не поспішайте. Цей процес у середньому займає від 5 до 15 хвилин, але він принесе порятунок від фізичної напруги.

Етап третій. Після того, як ваше тіло розслабилося, настав час переходити до аутотренінгу. Аутотренінг - підвид медитації для зняття емоційної напруги, що складається з повторення позитивних установок або мантр. Афірмації навчать вас цінувати і любити себе, а також допоможуть повірити, що будь-яка проблема має рішення. Позитивні установки повинні бути життєстверджуючими, наприклад: «Мені все під силу», «У мене все вийде», «Я зможу».

Етап четвертий. Завершити медитацію слід шляхом візуалізації приємних образів та подій. Сенс методики в тому, щоб подумки здійнятися над земними проблемами і запрограмувати свою свідомість на успіх. Уявіть собі якесь умиротворююче, райське містечко, де ви почуваєтеся абсолютно щасливою людиною. Закріпіть цей образ у свідомості. Додати деталі: запахи, смаки, відчуття, емоції.

На цю медитацію ви витратите трохи більше півгодини, зате який результат. Завдяки медитації ви зможете повністю розслабитися, перемогти власні страхи, очистити свідомість та позбутися стресу.

Існують і інші способи боротьби зі стресом, які допоможуть вам позбутися нервової напруги. Не бійтеся експериментувати та шукати те, що підходить саме вам. Бережіть себе


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
більше матеріалів
/-0,69727897644043-/ /-pc-/
Top