МАУ виводить літаки з України на вимогу лізингодавця

14.02.2022, 16:43

МАУ отримали офіційне повідомлення від страховиків щодо припинення страхування повітряних суден для польотів над Україною. У зв'язку з цим компанія розпочала виведення своїх літаків за межі України на вимогу лізингодавця. Про це повідомляє Avianews у понеділок, 14 лютого.

З аеропорту Бориспіль на зберігання в аеропорти Белграда в Сербії та Кастельйон в Іспанії вилетіли або готувалися до відправки одразу п'ять авіалайнерів авіаперевізника. Це Boeing 737-800 із реєстраціями UR-PSP, UR-PSZ, UR-PSO, UR-PSX, UR-PSQ. Повітряні судна належать компаніям SASOF III та AWAS 36820 TRUST.

У свою чергу, у прес-службі МАУ заявили, що на вимогу лізингодавця вирушають на зберігання до Іспанії п'ять літаків Boeing 737-800. Ще два борти вирушать до Белграда на "планове технічне обслуговування двигунів".

Нагадаємо, у суботу через загрозу вторгнення Росії в Україну голландська авіакомпанія KLM першою припинила польоти до України. Незабаром українська авіакомпанія SkyUp призупинила продаж квитків.

У зв'язку з цим Кабмін погодив надання 16,6 млрд грн для забезпечення безпеки польотів в Україні для страхових компаній, лізингових компаній та авіаперевізників.

Читайте АСН в Google News