Народні прикмети на 10 лютого 2022 року: що не можна робити у День кутного бога

10.02.2022, 08:00

У народі 10 лютого називають Днем кутного бога і вважають, що в цей час не можна вбивати комах, які мешкають у будинку. Таргани, клопи, павуки та інша живність має залишитися недоторканою. Інакше Домовик розгнівається і почне шкодити домочадцям: розкидати речі, ховати ключі та інше.

Не потішить господаря житла та лайку в будинку. Особливо сильно він розсердиться в тому випадку, якщо 10 грудня будь-хто лаятиметься на дітей або ображатиме домашніх тварин.

Не слід 10 лютого тримати підлогу брудною, але й займатися вологим прибиранням не рекомендується. Підлогу потрібно підмісти віником із полину. Тільки так вдасться вберегти житло від нечистої сили та злих людей. У цьому впевнені наші предки.

10 грудня краще уникати сильно пахнуть. Вважається, що якщо рясно надушитись або запалити ароматичні палички у цей день, голова хворітиме протягом кількох діб.

Дівчатам у цей день забороняється проходити повз дзеркала, не глянувши на своє відображення. Прапрапрабабуся вірили в те, що краса "образиться", що нею милуються, і піде.

Читайте АСН в Google News