Президент Турции назвал маловероятной оккупацию Россией Украины

18.01.2022, 15:56

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган назвав далеким від реальності сценарій окупації України з боку Росії, пише Daily Sabah.

У бесіді з журналістами, які супроводжували главу держави під час візиту до Албанії, президент Ердоган зазначив, що «для ухвалення такого кроку в Москві мають проаналізувати ситуацію у світі та всередині країни».

Президент Туреччини повідомив, що має намір обговорити ситуацію в Україні із президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, який буквально напередодні перебував у Києві.

«Я поговорю з Ільхамом Алієвим. Безперечно, важливо обговорити ці питання з [главою держави агресора Володимиром] Путіним. Тому що ці регіони не можуть нести навантаження нової війни. Це було б неправильно. Настав час для повного виключення сценарію війни з політичного порядку денного», - сказав Ердоган.

Президент Туреччини наголосив, що у сучасному світі прагнення до окупації чужих земель не призведе до бажаного. «Наприклад, які кроки зробила Росія в Україні, Криму. Під час кожної розмови з Путіним я заявляю, що Туреччина проти окупації Криму. Цю ж позицію доводить до російської сторони зовнішньополітичне відомство Туреччини. Тобто позиція Туреччини щодо цього питання однозначна», - сказав Ердоган.

Читайте АСН в Google News