«Манчестер Сіті» – «Челсі»: на команду Зінченка чекає серйозне випробування

14.01.2022, 12:42

У п'ятницю на стадіоні «Етіхад» у Манчестері відбудеться один із вирішальних матчів у чемпіонських перегонах Англійської Прем'єр-Ліги, в якому «Манчестер Сіті» прийме лондонський «Челсі».

"Челсі" займає другий рядок турнірної таблиці чемпіонату Англії і нарівні з "Ліверпулем" є одним з головних переслідувачів "Ман Сіті" у боротьбі за золоті медалі. Обидва колективи намагатимуться набрати три очки, щоб не надавати перевагу «Ліверпулю», і експерти сайту Vseprosport.ru вважають, що до перемоги ближче будуть господарі.

Колектив Пепа Гвардіоли показує цього сезону гру, яку можна назвати чемпіонською – за 21 матч «городяни» здобули 17 перемог і по два рази зіграли внічию і поступилися.

Востаннє чинний чемпіон Англії втрачав очки у жовтні, коли поступився «Крістал Пелас» (0:2). З того часу «Сіті» здобув 10 перемог у АПЛ поспіль. Минулої п'ятниці манкуніанці в Кубку Англії без проблем розібралися з командою з четвертої за силою англійської ліги "Суіндон Таун" (4:1).

Того ж дня "Челсі" в Кубку розгромив "Честерфілд" із п'ятої за силою ліги (5:1), а в середу здолав "Тоттенхем" у Кубку Ліги, ставши першим фіналістом турніру. У чемпіонаті у «синіх» справи йдуть не так добре, як у кубках – зігравши таку саму кількість матчу як «Ман Сіті», команда Тухеля відстає від «міщан» на 10 очок. «Челсі» також зазнав лише двох поразок, проте сім разів поділив очки – у п'яти останніх турах АПЛ лондонці зіграли внічию чотири рази: з «Евертоном» (1:1), «Вулверхемптоном» (0:0), «Брайтоном» (1 :1) та «Ліверпулем» (2:2).

Незважаючи на те, що господарі вважаються фаворитами майбутнього поєдинку, футболісти «Челсі» перемогли у трьох із чотирьох останніх очних протистоянь, у тому числі у минулому фіналі Ліги чемпіонів (1:0).

Зустріч Гвардіоли та Тухеля на футбольному полі відбудеться 14 січня о 14:30 за київським часом.

Читайте АСН в Google News