П'ятниця без послаблень: меню на 3 грудня у Різдвяний пост

03.12.2021, 06:30

Православні християни продовжують дотримуватися Різдвяного посту. У п'ятницю, 3 грудня, розпочинається шостий день із 40 днів посту, який розпочався 28 листопада і триватиме до 6 січня включно. Цієї доби в календарі постять відносяться до однієї з найжорсткіших, оскільки 24 години наказується лише сухожер.

Слово " піст " саме собою лякає, оскільки у свідомості відразу виникає ряд будь-яких заборон - особливо у їжі. Однак, якщо розібратися, то навіть у найсуворіші дні стіл може бути досить багатим, красивим та різноманітним.

У п'ятницю, 3 грудня, в їжу можна вживати продукти лише у сирому вигляді. Це можуть бути будь-які фрукти та овочі, сухофрукти та горіхи. Також дозволяється хліб, сіль, мед та вода.

Крім того, якщо на середу та п'ятницю випадають великі церковні свята, то не забороняється вживати один келих вина. Але це не стосується нинішнього 3 грудня.

Нагадаємо, що дозволено і що необхідно обов'язково зробити на Різдвяний піст, і як правильно прожити майбутні дні до 7 січня, читайте у матеріалі.

Читайте АСН в Google News