РНБО збирається на засідання. Можливо обговорення питань проведення загальної мобілізації

02.04.2021, 11:21

Як повідомили незалежні джерела інформації видання "Українська правда", сьогодні в другій половині дня дня відбудеться засідання РНБО. Час і порядок денний ще не озвучені, проте є всі підстави припускати, що буде обговорюватися питання концентрації збройних сил країни окупанта біля кордонів України, які Російська Федерація здійснює прикриваючись навчаннями.

Сьогоднішнє можливе засідання Ради НБО буде першим після двотижневої перерви. Секретар РНБО Олексій Данилов раніше відзначав, що засідання Ради збирають раз або два рази на місяць, коли є необхідність обговорити нагальні питання. У плановому режимі, п'ятниця - день Ради нацбезпеки і оборони. Попередні засідання РНБО мали місце 19 і 11 березня, на них вводилися санкції. Данилов також просив журналістів "не робити кітч із засідань РНБО".

У деяких ЗМІ з'явилася інформація про можливе обговорення мобілізаційного плану на випадок агресії з боку Росії. Дане питання може розглядатися для обліку ситуації з карантином і з поширенням коронавирусной інфекції в Україні, адже за нинішньої епідемічної обстановки проводити мобілізацію так, як вона проводилася в 2014 році, вкрай небезпечно, тому повинні бути нові схеми і нові підходи.

Читайте АСН в Google News