Вчені назвали вживання коров'ячого молока найбільш частою причиною смерті дітей від харчової алергії. Дослідження було опубліковане в The British Medical Journal.
Експерти Імперського коледжу Лондона вивчили дані з 1998 по 2018 рік. Вони з'ясували, що на коров'яче молоко припадає близько 26% таких смертей дітей шкільного віку. Найбільше зростання спостерігалося серед дітей у віці до 15 років.
"З 1992 року спостерігається зниження частки смертей від арахісу або деревного горіха (tree nuts), але кількість смертей через вживання коров'ячого молока збільшилася", - відзначили експерти.
Вони додали, що у більшості маленьких дітей алергія на коров'яче молоко пройде в міру дорослішання, однак серед дорослих людей воно також є причиною понад чверть смертей, викликаних харчової анафілаксією.
Дослідження показало, що за вказаний проміжок часу в лікарню з отруєннями поступили майже 102 тисячі осіб. З них 30% випадків були викликані харчовими продуктами.