Російський експерт - про те, хто переможе на виборах президента України

09.02.2019, 12:19

Менше ніж через два місяці в Україні пройдуть вибори президента. Серед кандидатів 44 людини, але реальних претендентів тільки троє. І зрозуміти, у кого шанси більше, непросто навіть досвідченим політологам. Російський політолог Станіслав Бєлковський зазначає, що нинішні вибори в Україні де в чому унікальні.

«Вперше за всю історію незалежної України не тільки невідомий переможець, але навіть і склад учасників другого туру. Все ускладнилося, бо за пост глави держави боротимуться троє - Порошенко, Тимошенко і Зеленський. А у шоумена дуже великі шанси на перемогу. Український народ втомився від політичної еліти, він її не любить і зневажає. А Володимир Зеленський виступає як людина не з влади, у нього стовідсоткова впізнаваність. Крім того, Зеленський дуже серйозний менеджер і заможна людина. І хоча кажуть, що за ним стоїть олігарх Коломойський, за даними джерел, статки шоумена становлять понад 100 мільйонів доларів і він веде компанію самостійно. До того ж на нього немає серйозного компромату, нічого страшного він не робив. Так, відкопали якусь фірму на Кіпрі, через яку в Росію продавалися телепроекти, але ця фірма давно закрита, а більшого нічого не знайшли», - розповів експерт.

Станіслав Бєлковський передрікає, що до другого туру виборів вийдуть Тимошенко і Зеленський, але тільки в разі, якщо Порошенко не застосує всю міць адмінресурсу.

Читайте АСН в Google News