МВС: Компанії, пов'язані з Каськівим, украли з держбюджету два мільярди гривень

14.05.2015, 09:33

Правоохоронці розслідують справу про заволодіння двома мільярдами гривень держкоштів особами, пов'язаними з «Держінвестпроектом» і Владиславом Каськівим. Про це повідомили в прес-службі МВС України.

«Встановлено, що в період з 2012 по 2013 роки службові особи «Держінвестпроекту» за попередньою змовою групою осіб із службовими особами ДП« Державна інвестиційна компанія», ТОВ« Боржава резорт», ТОВ« Біоннік Девелопмент», ДП« Ел Ен Джі Термінал», ТОВ «Борисфен», ДП« Дирекція з будівництва та управління проектом «Повітряний експрес», ДП «Грін Енерго», ДП «Національний проект« Відкритий світ» та інших підприємств - заволоділи грошовими коштами в сумі близько 2 млрд грн, виділених з державного бюджету, а також інвестованих Китайською Народною Республікою для реалізації національних проектів України», - сказано в повідомленні правоохоронців.

На ці гроші підприємства купували валюту. Потім її відправляли компаніям-нерезидентам, щоб купити частини акцій у статутних капіталах українських підприємств. Розслідування виявило, що ті, хто отримував кредити були прямо або опосередковано пов'язані з керівництвом «Держінвестпроекту», в тому числі і з Владиславом Каськівим.

Проводиться досудове розслідування щодо службових осіб «Держінвестпроекту».

Читайте АСН в Google News