В Україну заборонили ввозити книги Довлатова через скандального актора

01.02.2019, 17:13

Держкомтелерадіо відмовив ряду видавництв у видачі дозволів на ввезення з території держави-агресора 13 книг, в яких присутні ознаки пропаганди РФ, повідомляє прес-служба відомства.

Так, заборонено ввезення ряду дитячих книг, в оформленні яких використана комуністична символіка або символіка держави-агресора. Наприклад, підручник англійської мови для школярів російського видавництва "Р-Плюс" розмальований прапорами збройних формувань РФ.

"У дусі імперської ідеології держави-агресора написана книга російського журналіста Андрія Шарія "Балкани: околиці імперій" (видавництво" Азбука Аттика"), яка розповідає сентенції на кшталт "майбутнє пов'язаних узами народів здатне гарантувати тільки загальна для всіх Російська імперія", - йдеться в повідомленні.

При цьому в Держкомтелерадіо повідомили, що вже не перший раз російські видавці, випускаючи книги авторів, які нічого спільного не мають з ідеями "русского мира", в передмовах до них пропагують імперську ідеологію і її апологетів. Зокрема, запропонована українським імпортерам книга творів Сергія Довлатова (видавництво "Азбука Аттикус") містить передмову, в якій пропагується відомий українофоб Сергій Безруков.

Раніше повідомлялося, що в кінці минулого року Росія розширила санкції проти України.

Читайте АСН в Google News