counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
Всі новини...

Різдво 7 січня. Прикмети і народні звичаї


Переглядів: 225


Різдво 7 січня. Прикмети і народні звичаї

Світле свято Різдва, щорічно відзначається християнами по всій Землі, знаменує собою торжество милосердя та порятунку над спокусами та злістю. Православні християни святкують це свято 7 січня, на відміну від християн західного обряду, у яких Різдво було відзначено ще 25 грудня.

6 січня завершується строгий Різдвяний піст, який покликаний підготувати тих, хто поститься, до духовної радості і допомогти їм відмовитися від мирських турбот і пристрастей. Наступає переддень Різдва, а потім 7 січня відзначатимуть цю значущу для всіх, хто вірує, подію - диво народження Христа.

Історія і зміст свята Різдва Христового, мабуть, відомі всім. У цей день непорочна Діва Марія народила немовля, якому судилося врятувати душі людей від гріхів, викупивши їх власними стражданнями. Тому Різдво - світле свято, незважаючи на пам'ять про жертовність Спасителя, адже завдяки його дивовижній появі на світ кожна людина знайшла шлях до щастя та істині.

Православні традиції передбачають відвідання на Різдво храму, а також неодмінно вознесіння молитви. Найвідоміші православні молитви - «Отче наш» і «Богородице Діво, радуйся». Бажаючи помолитися в такий важливий день, згадайте про них. Молячись, важливо не тільки просити для себе або когось іще благ, а й подякувати небеса за те, що у вас вже є.

Символ свята Різдва - Віфлеємська зірка, яка привела волхвів поклонитися щойно народженому Спасителю і Діві Марії. Саме тому прийнято прикрашати зіркою новорічну ялина, і в наступаючому році не варто відмовлятися від цієї прекрасної традиції.

Крім того, в будинку на Різдво має бути чисто і прибрано. Господарі будинку одягаються скромно, але святково і охайно. Гостей потрібно щедро пригостити.

Народні звичаї, пов'язані з Різдвом, міцно вкоренилися у свідомості людей. Чого варті хоча б старовинні ворожіння на Святвечір, про які згадують і в наші дні, винаходячи все більш хитрі способи дізнатися ім'я майбутнього чоловіка або свою долю.

Прикмети на Різдво теж відомі до цього дня. Так, вважається, що теплий різдвяний день віщує гарні півроку влітку. Однак відлига може обіцяти недостачу врожаю в майбутньому. Метелиця і хуртовина обіцяють удачу тим, хто вирощує хліб або займається збором меду. Сваритися на Різдво - не до добра, буде розлад весь рік.

Варто відзначити, що не тільки православні християни, але і католики відзначають Різдво, причому традиції цього свята багато в чому перегукуються. Правда, Католицька церква вже відзначила цю радісну подію в кінці року, 25 грудня. Різниця в датах обумовлена ​​різними календарями, і хоча не всі звичаї ріднять наші церкви, не варто в світлий день сперечатися про відмінності і конфесії.

З Різдва починаються Святки - таємничий час, коли багато хто прагне дізнатися майбутнє. Святочний тиждень триватиме до освячення води на Водохреща.

Важливо пам'ятати, що найголовніше в Різдво - духовна краса людини, її готовність допомогти не тільки ближньому, але і всім, хто цього потребує. За святковим столом 7 січня не варто сваритися або пригадувати старі образи. Краще підтримати тих, кому зараз нелегко, можна в міру можливостей зайнятися благодійністю.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів
/-0,29089403152466-/ /-pc-/
Top