Російська шпигунка Бутіна визнала провину і "здала" керівника

14.12.2018, 07:23

Росіянка Марія Бутіна, яку звинувачують у виконанні ролі агента Кремля в США, визнала свою провину в участі в змові проти Штатів, повідомляє російська служба ВВС.

Згідно з документом, який підписала шпигунка, вона встановлювала неофіційні контакти з громадянами США, які могли б вплинути на політику країни. Зокрема, вона намагалася обзавестися контактами з членами впливової Національної стрілецької асоціації США (НСА).

Також Бутіна повідомила, що вступила в змову з громадянином США для встановлення політичних зв'язків в місцевих колах. Шпигунка заявила, що готова розповісти про росіянина, який керував її діями. За даними журналістів, мова йде про екс-заступника голови Банку Росії Олександра Торшина. Бутіна вважалася у нього помічницею.

Нагадаємо, 29-річна Бутіна, яка приїхала в США в 2014 році за студентською візою, заснувала в Росії групу під назвою "Право на носіння зброї" і використовувала рух для проникнення в Національну стрілецьку асоціацію (NRA) і консервативні лобістські групи, щоб влитися в американські політичні кола.

Читайте АСН в Google News