Незважаючи на те, що цей продукт вважається №1 в зимовому раціоні, він має свої недоліки. Причому дуже навіть серйозні: читай, щоб дізнатися докладніше. Чи так корисна квашена капуста?
Будь-який кваліфікований фахівець підтвердить, що квашена капуста – це ціла скарбниця вітамінів. Але не варто забувати, що, крім них, в цьому корисному продукті міститься сіль, причому в досить великій кількості. А значить, при підвищеній сприйнятливості організму до солі, вживання квашеної капусти може стати головною причиною появи сильних набряків.
«Людям у віці, у яких ендокринна система працює вже не настільки ефективно, як раніше, вживання настільки солоного продукту може загрожувати дуже різкими перепадами тиску. Якщо їх ігнорувати, це загрожує розвитком гіпертонії, і як наслідок – зростає ризик інсульту», – попереджають експерти.
Крім цього, у квашеній капусті присутня і оцтова кислота, тому людям, що страждають від гастриту, вона може доставити купу серйозних неприємностей, зокрема, спровокувати сильні болі в шлунку. Не варто забувати і про те, що капуста в будь-якому вигляді: і свіжа, і квашена, активізує виведення з організму йоду, тому при будь-яких проблемах з щитовидною залозою вживати її категорично не рекомендується.
Медики також відзначили особливу небезпеку свіжої квашеної капусти – продукту після другого або третього дня засолювання. У такій капусті найактивніше розвиваються хвороботворні бактерії, тому її поїдання може призвести до ураження підшлункової залози. Також не менш небезпечно їсти квашену капусту, яка довго зберігалася в непридатному для цього місці – тому будь особливо акуратною при покупці солінь на ринку.