Психологи з Іспанії виступили з рекомендацією нервовим жінкам регулярно випивати певну кількість шампанського. Дослідження показало, що така звичка допомагає жінкам, які багато нервують, розслаблятися і бути краще захищеними від нейронних порушень.
Зокрема, автори цієї рекомендації, співробітники Інституту досліджень продуктів харчування в Мадриді, констатували: «Вживання шампанського допомагає нервовим жінкам справлятися зі стресом і підвищує захист їхнього організму перед віковими захворюваннями нейрофізіологіного характеру».
Шампанське змушує судини розширюватися, завдяки чому алкоголь швидко потрапляє в кров і розгальмовує внутрішні блоки. В результаті у нервових жінок знижується рівень тривожності та емоційної напруженості.
Попередні наукові дослідження показали, що шампанське, як і будь-яке вино, містить у собі антиоксидантні речовини. Ці сполуки ефективно допомагають боротися з вільними радикалами - молекулами, що викликають пошкодження клітин, окислення організму та старіння. Таким чином, відзначають фахівці, шампанське допомагає захистити нервові клітини мозку від загибелі. Нервовим жінкам, які особливо сильно схильні до вікових захворювань нейрофізіологіного характеру, ця властивість шампанського буде дуже доречною.
У той же час вчені застерегли: максимальна доза «лікувального» для нервових жінок шампанського - не більше 100-200 мілілітрів на день. У свою чергу дослідження властивостей шампанського, що проводилося у Великій Британії, показало: три келихи цього напою на тиждень сприяють поліпшенню діяльності головного мозку і допомагають знизити ризик старечої деменції.