У Канаді вчені з Дослідницького інституту Крембіля прийшли до висновку про те, що кава може впливати на ризик розвитку хвороб Альцгеймера і Паркінсона в залежності від обсмажування її зерен. Дані, отримані в ході дослідження канадських фахівців, опублікував журнал Frontiers in Neuroscience.
Вживання кави знижує ризик розвитку хвороб Альцгеймера і Паркінсона. Однак, як показало це дослідження, захисну дія надає не кофеїн, а інша речовина, що міститься в каві. Канадські вчені прийшли до висновку, що цей рятівний елемент утворюється в ході обсмаження. На речовини, що провокують розвиток нейродегенеративних захворювань, впливає кава із зерен сильного обжарювання і сильного обжарювання без кофеїну.
За словами вчених, під час обсмажування кавових зерен вивільняються антиоксидантні речовини феніліндани, які захищають від розвитку хвороб Альцгеймера і Паркінсона.