Компанія Just з американського міста Сан-Франциско в 2019 році почне продавати штучне куряче м'ясо. Однак спочатку штучне м'ясо з'явиться в ресторанах Європи та Азії, повідомляє ВВС.
Як повідомляється, компанія Just вирощує куряче м'ясо з клітин живої курки. Для того, щоб виростити м'ясо для наггетсів в лабораторних умовах, необхідно всього 48 годин. Такий продукт ще називають чистим м'ясом.
Цей метод в 2013 році знайшов біолог Марк Пост з Університету Маастрихта. Однак п'ять років тому кілограм такого м'яса коштував більше 300 доларів і собівартість цієї технології не дозволяла випускати чисте м'ясо в масштабних обсягах. На сьогоднішній день, з розвитком технологій, ціна штучного м'яса знизилася до 80 доларів.