counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Актуально перед вихідними: 10 способів як не п'яніти від спиртних напоїв


Переглядів: 940


Актуально перед вихідними: 10 способів як не п'яніти від спиртних напоїв

Рада 1. Не пийте на голодний шлунок. Навіть якщо ви вкрай голодні і хочете надолужити згаяне безпосередньо на святі, з'їжте що-небудь перед виходом. Ніколи не починайте пити на голодний шлунок: сп'яніння наздожене раптово, набагато швидше, ніж ви очікуєте. Перед застіллям, якщо шлунок дозволяє, з'їжте бутерброд з маслом, невелику кількість жирної їжі, а якщо зможете – випийте сире яйце.

Порада 2. Прийміть адсорбенти. Дивно, але ці доступні і цілком безпечні ліки, що продаються в будь-якій аптеці, досі не так широко застосовуються при застіллях. Тим часом від важкого похмілля вони вас точно врятують і послаблять вплив алкоголю. Найбільш дешевий і відомий адсорбент – активоване вугілля (доза – 1 таблетка на 10 кг ваги людини). Випити адсорбенти треба заздалегідь, за пару годин до початку свята, а на наступний ранок варто повторити процедуру.

Порада 3. Ферменти приходять на допомогу. Вони допоможуть організму справитися не тільки з алкоголем, але і з неабиякою кількістю їжі. Адже на столі так багато смачного!

Рада 4. Запасіться вітамінами групи В. При розщепленні алкоголю витрачається дуже багато вітамінів цієї групи, а вітамін В6 до того ж стимулює активність печінки, що розщеплює етиловий спирт. Якщо ви не хочете на ранок відчувати себе знесиленим і нездатним зосередитися, прийміть за кілька годин до пиятик комплекс вітамінів, що містять В6.

Рада 5. Їжте гарячу їжу, а також овочі і фрукти, що містять вітамін С. На святах зазвичай подають гаряче. Ні в якому разі не нехтуйте цим. М'ясні страви знизять швидкість всмоктування алкоголю, а лимон або апельсин дадуть організму запас вітаміну С. Салати з зеленню в цьому відношенні теж вельми корисні. Не забудьте заповнити втрату вітаміну С вранці після застілля – наприклад, прийнявши аскорбінову кислоту.

Рада 6. Не пийте газовані напої, навіть безалкогольні «Вже скільки разів твердили світу...», але кожен раз наступає на ці граблі. Всім знайоме миттєве відчуття ейфорії і веселощів від шампанського, а також власне здивування на ранок – як можна було сп'яніти від цього легкого напою? Вся справа в тому, що «шипучість» підсилює всмоктування алкоголю. Ніколи не запивайте алкоголь газованою водою, навіть мінеральною водою, інакше ризикуєте дуже здивуватися наслідкам. А ось лимонний, яблучний або виноградний сік цілком підійдуть для супроводу трапези.

Рада 7. Не змішуйте алкогольні напої. З цього приводу можна почути різні твердження, наприклад, що можна підвищувати градус, але не можна його знижувати. Насправді люди по-різному сприймають поєднання алкогольних напоїв, але в разі тривалого застілля не потрібно нічого змішувати. Пийте той напій, з якого почали, за винятком шампанського – інакше свято для вас швидко закінчиться.

Рада 8. Пропускайте тости! Або лише пригубіть напій. Улюблений вираз всіх ведучих свят – «Між першою і другою перерва невеличка», а також між другою і третьою, третьою та четвертою... Навіть найбільш підготовлений організм дасть збій, якщо в нього різко надходить велика кількість алкоголю. Пити потрібно розмірено, інакше ви не встигнете відчути момент, коли варто припинити.

Рада 9. Не паліть І не дихайте сигаретним димом. На практиці саме після прийняття неабиякої кількості спиртного навіть некурящі люди вирішують побалуватися сигареткою, а потім ще і ще однією. Нікотин звужує судини, тому похмілля після того, як ви весь вечір пили і курили, буде куди жорсткіше, ніж якби ви тільки пили.

Рада 10. Рухайтеся! Щоб контролювати свій стан, необхідно рухатися. Найчастіше танцюйте, приймайте участь в конкурсах, переходьте з однієї частини приміщення в іншу. Однак будьте обережнішими з цілющою силою свіжого повітря: різкі перепади температури можуть погіршити стан. Тому не варто поодинці вирушати із задушливого приміщення на мороз з метою якнайшвидше протверезіти. Сподіваємося, завдяки цим порадам ваше свято не залишить після себе болю – і в прямому, і в переносному сенсах.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Щодня на нас з вами чекають нові пригоди, і щоб вони були позитивними, важливо прислухатися до порад астрологі....
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
23 квітня о 19:32 розпочнеться 16-й місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 23 квітня 2024 року, представлений Анжелою Перл, обіцяє успішний початок дня, наповненого продукти....
Гороскоп від Павла Глоби на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 23 квітня 2024 року наголошує, що важливо прислухатися до інтуїції Вона може вказати напрямок і до....
Гороскоп на 23 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 23 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба розповіла, що 23 квітня буде сприятливим днем для деяких знаків зодіаку щодо любовних стосунків О....
більше матеріалів
/-0,41917896270752-/ /-pc-/
Top