counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Як правильно розмістити ікони в квартирі і чого не можна при цьому робити


Переглядів: 10551


Як правильно розмістити ікони в квартирі і чого не можна при цьому робити

Правильно розташувавши ікони в своїй квартирі, ви зможете захистити себе і свою сім'ю від бід і нещасть, а під час молитви ніщо не зможе перешкодити вашому зверненню до святих.

Де слід розміщувати ікони в будинку
Дуже часто не тільки неправильне розміщення, а й сусідні предмети негативно впливають на силу ікон. Звичайно, тільки ви можете вирішувати, де б ви хотіли бачити образи святих у своєму будинку, але намагайтеся приділяти увагу тим речам, які будуть розташовані поруч з іконами.

Багато дрібниць, в тому числі фотографії, сувеніри і навіть звичайні статуетки, здатні вплинути на силу ікон, і замість оберега вони стануть звичайним прикрасою. Якщо в шафах ви утримуєте домашню бібліотеку, що складається в основному з книг, які не мають богословського характеру, то також не варто намагатися розмістити там святі образи. Вибираючи правильне місце для розташування ікон, ви зможете забезпечити захист вам і вашому будинку.

З давніх часів і до цього дня правильним місцем для розташування святих образів є «червоний кут» - ріг будинку, звернений на схід. У Древній Русі вважалося, що будь-яка людина, що входить до будинку, повинна насамперед вшанувати Господа, а вже потім - главу будинку. Зазвичай там встановлювали невелику шафу або вішали полиці, де і розташовувалися ікони. Наразі планування квартир не завжди дозволяють встановити ікони навпроти входу. Якщо у вас немає можливості організувати в квартирі «червоний кут», то ікони можна розмістити з правого боку від вхідних дверей.

Якщо в будинку є маленька дитина, то ікони можна повісити над його ліжечком: так ви зможете забезпечити своєму чаду постійний захист. В цьому випадку приділіть увагу іконі Божої Матері. Як покровителька сім'ї і дітей, вона стане оберегом для вашої квартири і для всіх домочадців.

Розташувати ікони можна в будь-якій кімнаті, обов'язково на видному місці - це забезпечить максимальний захист вам і захистить ваш будинок від нещасних випадків і непроханих гостей.

Якщо ви вирішите розташувати ікону в кухні на обідньому столі, не забувайте помолитися Богу перед кожним прийомом їжі, щоб Всевишній благословив вас, а ви подякували йому за все, що є у вас на столі.

Як не можна розташовувати образи святих
Не слід розташовувати ікони по сусідству з електричної технікою, оскільки постійне їх використання здатне послабити силу святого образу. Якщо ви хочете розмістити ікону на робочому місці, де є комп'ютер, бажано ставити ікону не на стіл, а розташувати її де-небудь поблизу - на стіні або на вікні. У цьому випадку дії ікони нічого не завадить, а святий лик буде допомагати вам в роботі.

Не можна розміщувати ікони зі статуетками, сувенірами, фен-шуй прикрасами та іншими дрібницями, так як в духовному світі ікони володіють особливим значенням, і для віруючих людей неприпустимо прирівнювати святі образи до звичайних предметів домашнього декору. З цієї ж причини не можна вішати ікони поруч з картинами.

Не можна ставити ікони по сусідству з фотографіями або вішати поруч з плакатами знаменитих людей. Вважається, що таким чином під час молитви ви обожнювали живу людину. Ваше прохання до святих у цьому випадку навряд чи буде почуте.
Не можна розташовувати ікони на полиці з книгами, які не мають богословського змісту. Будь-який рукопис переймає настрій і енергетику автора, і не завжди вона є позитивною. Щоб не створювати скупчення негативної енергетики навколо ікон, бажано не розташовувати образи святих у книжковій шафі.

Як правильно розміщувати ікони в будинку
Бажано розвісити ікони на стіні або поставити їх на полиці, щоб зображені святі могли охоплювати своїм поглядом всю вашу квартиру, тим самим захищаючи її.

Якщо ви вирішили розмістити іконостас у «червоному кутку», придбайте полку-кіот. На ній вам буде зручніше розташувати ікони на видному місці і, як годиться, образи святих будуть звернені до входу.

У центрі іконостасу обов'язково повинна знаходитися ікона Спасителя. Праворуч слід розташувати ікону Пресвятої Богородиці, а зліва - образ Іоанна Хрестителя, провісника Ісуса Христа. Наявність цих ікон і їх правильне розташування додасть вашому іконостасу надзвичайну божественну силу. Над іконами можна встановити тільки розп'яття - найважливішу православну святиню.

Доповнюючи свій іконостас образами інших святих, дотримуючись принципу церковної ієрархії, не можна ставити їх вище за ікону Спасителя.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
більше матеріалів
/-0,27283382415771-/ /-pc-/
Top