На екрани України виходить козацька історія кохання – фільм «Чорний Козак»

12.10.2018, 18:47

Під егідою благодійного Фонду Девіда Лінча в Східній Європі та за сприяння благодійного Фонду «Комбат-ЮА» вперше на екрани України виходить козацька історія кохання – фільм «Чорний Козак»

Серед головних достоїнств картини – містичний сюжет казкаря Сашка Лірника, саундтрек ДахаБраха і Пікардійська Терція. Фільм знімали десять років толокою – півтисячною командою ентузіастів, які працювали виключно на громадських засадах.

Широкий показ фільму в кінотеатрах країни стартує з 25 жовтня. Зібрані від прокату кошти підуть на реабілітацію українських воїнів, які отримали поранення під час бойових дій в зоні АТО. Частина коштів буде перерахована до Фонду Девіда Лінча на навчання ветеранів АТО трансцендентальній медитації, яка вважається найефективнішим методом боротьби з посттравматичним синдромом.

Виробництвом фільму займалися громадська ініціатива «Толока Легендзіне» і народна кіностудія «Мальва» під керівництвом режисера і історика Владислава Чабанюка.

Сюжет переносить глядачів в епоху козацтва і занурює в містичну історію про кохання. У картині знайшлося місце героїзму, традиціям і магії. Автори відзначають, що цей фільм розповідає про велич українського духу і нескореність української характер. Єдиною професійною актрисою стала Марина Юрчак, яка знялася в ролі головної героїні. Головну чоловічу роль виконав козак, організатор походу козацької чайки в Лондон Василь Середенко. Серед інших учасників команди – історики, культурологи, етнологи, історичні реконструктори, народні майстри, етногрупи, художники, музиканти, тележурналісти та письменники, зокрема, брати Капранови, які знялися у фільмі.

Меценатами картини виступили звичайні українці: фермери, підприємці, бізнесмени і всі небайдужі до розвитку українського кінематографа. За словами експертів, команді «Чорного Козака» вдалося довести, що знімати кіно в Україні реально без державної підтримки. Подивитися фільм «Чорний Козак» в широкому прокаті можна з 25 жовтня.

Читайте АСН в Google News