counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

8 речей, яких ви торкаєтеся щодня, можуть бути токсичні


Переглядів: 310


8 речей, яких ви торкаєтеся щодня, можуть бути токсичні

1. Магазинні чеки
Ми звично беремо чек на касі і засовуємо його або в гаманець, або в кишеню. Між іншим, ці чеки друкуються на термопапері, а це значить, що вони покриті тонким шаром порошку, що містить бісфенол (БФА), хімічна речовина, що руйнує ендокринну систему, яку лікарі пов'язують з раком молочної залози, діабетом і гормональними порушеннями у дітей. Бісфенол відмінно проникає через шкіру, тому обмежте ваші «контакти» з магазинними чеками. Нарешті, не забудьте ретельно вимити руки після відвідування магазину.

2. Спреї і репеленти
Хоча вони і захищають від укусів комах, але деякі з інгредієнтів антимоскітного спрею можуть бути вельми токсичними, зокрема органофосфати, також містяться в пестицидах і гербіцидах. Їх ще називають пластифікатори, що само по собі вже звучить лякаюче. Ці сполуки легко проникають через шкіру і вдихаются, отруюючи не тільки комах, але і людей. Вони руйнують нейротрансмітери, впливають на дихальну і м'язову функцію і можуть викликати серцево-судинну недостатність. Тривала дія таких хімікатів пов'язано з хворобами серця і легенів, порушенням пам'яті, уповільненою реакцією, а також раковими захворюваннями.

3. Пральний порошок
Уявіть собі, але прання одягу теж може бути пов'язано з ризиком. Пральні порошки рясніють потужними хімічними речовинами, причому багато хто з них містять фенол, який легко проникає через шкіру і здатний викликати ниркову і печінкову дисфункцію. Спробуйте користуватися органічними миючими засобами, особливо якщо у вас алергія, екзема або просто дуже чутлива шкіра.

4. Посуд з антипригарним покриттям
Вам, напевно, подобається функціональність посуду з антипригарним покриттям. Однак і тут не все так просто: це покриття при перегріванні може плавитися і виділяти алюміній, який ви потім поглинаєте разом з їжею, а медики пов'язують це з ризиком виникнення хвороби Альцгеймера і онкозахворювань. Якщо ви бачите хоч якесь порушення покриття в посуді, негайно його викидайте.

5. Дезодорант/антиперспірант
Де ще ви можете виявити алюміній? У цьому самому звичному балончику, який ви використовуєте майже щодня. Хоча антиперспірант призначений для того, щоб надати вам відчуття свіжості, в його складі нерідко знаходиться алюміній, що забиває пори шкіри, щоб запобігти надмірне потовиділення. А чим шкідливий алюміній, ви вже дізналися з попереднього пункту.

6. Парфуми або туалетна вода
Деякі парфуми і спреї для тіла містять небезпечні сполуки, які можуть заподіяти шкоду слизової оболонки дихальних шляхів. Іншими словами, ви будете кашляти і чхати. І навіть якщо ви здорові і ні на що не скаржитеся, у вас запросто може розвинутися ще і мігрень.

7. Освіжувач повітря
Так, він усуває неприємні запахи в приміщенні, але вдихання хімічних речовин, що містяться в будь-якому освіжувачі, небезпечно для всіх домочадців, включаючи тварин. Освіжувачі - це теж хімікати, вони подразнюють очі та викликають запалення. Якщо ви постійно дихайте фталатами (ефір фталієвої кислоти), то вони можуть спровокувати астму і нашкодити дихальних шляхах і легким.

8. Дезінфікуючий засіб для рук і антибактеріальне мило
Ви думаєте, що ці засоби стоять на сторожі вашого здоров'я? В кінцевому підсумку вони можуть принести більше шкоди, ніж користі. Триклозан міститься у більш ніж двох третинах дезінфікуючих засобів для рук. Це ще один елемент, який надає токсичну дію на репродуктивну систему, і він пов'язаний із захворюваннями щитовидної залози, алергіями, астмою і екземою. Якщо цього вам недостатньо, то можна додати, що це можливий канцероген. Крім того, коли ви занадто часто користуєтеся такими продуктами, ви можете викликати у себе резистентність до антибіотиків, що ускладнює лікування будь-яких інфекцій. Источник.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Позитивна енергетика: як зарядити себе успіхом на весь день
Позитивна енергетика: як зарядити себе успіхом на весь день
Багато хто не знає, що першорядною причиною успіху більшості людей є енергетика Хороша новина полягає в тому, ....
Колір очей і відносини: чи підходите один одному?
Колір очей і відносини: чи підходите один одному?
За кольором очей можна багато дізнатися про людину У тому числі й те, наскільки хороша його сумісність із друг....
Творчі здібності за Знаком Зодіаку
Творчі здібності за Знаком Зодіаку
Кажуть, що у світі немає бездарностей Кожен щось вміє і має певні таланти та здібності до творчості
Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
На повноцінний відпочинок потрібно багато часу, тому набагато вигідніше просто не допускати появи стану змучен....
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Кожен день приносить нам нові пригоди та випробування Про те, яким буде останній четвер березня, розкажуть аст....
більше матеріалів
/-0,27242398262024-/ /-pc-/
Top