Кремль офіційно звинуватив Ізраїль в катастрофі російського Іл-20

23.09.2018, 18:06

Міноборони РФ офіційно звинуватило військових Ізраїлю в порушенні домовленостей від 2015 року з запобігання інцидентів між їхніми арміями. Йдеться про несвоєчасне попередження про початок атаки винищувачами F-16 ВПС Ізраїлю об'єктів у Сирії. Про це на брифінгу 23 вересня заявив представник російського військового відомства Ігор Конашенков.

«Ізраїль попередив Росію про атаку винищувачами F-16 за одну хвилину до її початку. Дії ізраїльських льотчиків, що призвели до загибелі 15 російських військових, свідчать або про їхній непрофесіоналізм або про злочинну недбалість. А введення в оману ізраїльським офіцером щодо району нанесення ударів у Сирії їх винищувачами позбавило змоги нам вивести Іл-20 в безпечний район. Вина за трагедію з нашим літаком повністю лежить на ВПС Ізраїлю», - заявив Ігор Конашенков.

Нагадаємо, російський військовий літак-розвідник Іл-20, на борту якого знаходилися 15 військових ЗС РФ, був збитий ППО Сирії 17 вересня, коли сирійські військові об'єкти атакували ізраїльські винищувачі. Росія відразу ж всю відповідальність поклала на Ізраїль, заявивши, що їхні винищувачі спеціально прикривалися російським Іл-20.

Читайте АСН в Google News