Генштаб МП на Західній Україні: на Рівненщині діти співають під портретом царя

21.08.2018, 09:54

У селі Онишківці на Рівненщині церковники Московського патріархату організували фестиваль до 100-річчя сім'ї російського царя Миколи II. Фотографії з'явилися на сайті Рівненської єпархії УПЦ МП, повідомляє  КР24.

Фестиваль проводили 7 серпня з залученням дитячих хорів "в присутності митрополита Варфоломія, єпископа Пимена, матушки ігумені Михаїли і гостей зі столиці, Дніпропетровської, Львівської, Полтавської областей".

"Культ царської сім'ї Романових на масових заходах із дітьми - щось новеньке для нашої публіки... Свіжа ілюстрація ще однієї скріпи, яку РПЦ активно насаджує по Україні ще з 2000-х. Рівненська - ще той заповідник МП в регіоні, особливо на півночі. а село Онишківці, де 22 хору бідних дітей змусили співати під портретом Миколи II на "100-річчя царської сім'ї", знаходиться під боком у Почаївської Лаври. Ну а це вже повноцінний Генштаб МП на Західній Україні. Причому саме Почаївська Ла ра є основним розсадником з релігійних мірками "св ежего "православного" культу святого царя Миколи II ", в який записалася Поклонська і ще купа божевільних в РФ", - -написав у Facebook офіцер резерву Збройних сил Роман Кулик.

Читайте АСН в Google News