counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Ньютон і його передбачення про кінець світу. На чому вони засновані


Переглядів: 3164


Ньютон і його передбачення про кінець світу. На чому вони засновані

Кінець світу прогнозували сотні разів, а в наш час деякі ентузіасти навіть складають розклад цих доленосних подій. На щороку доводиться по кілька апокаліпсисом, що народилися в запаленому уяві релігійних авторитетів, астрологів, представників творчої інтелігенції, а то і просто звичайних диваків. Однак кінець світу прогнозували і вельми шанованими людьми. Ісаак Ньютон, як виявляється, теж виявився не чужий цьому заняттю...

Невелика довідка для тих, хто цього ще не знає: Ісаак Ньютон - це великий англійський фізик, астроном, математик, а також, за сумісництвом, теолог і письменник. Він народився 25 грудня 1642 року, і помер через 84 роки 20 березня 1726 року. Він до цих пір вважається одним з учених, які найбільше вплинули на розвиток науки.

Найбільше він відомий своїми дослідженнями тяжіння. Історія з падінням на голову яблуком, що наштовхнуло його на думку про тяжіння, це взагалі один із найзнаменитіших анекдотів в історії науки.

Крім того, Ньютон розробив три закони механіки, що ліг в основу класичної фізики. Це був перший учений, зведений у лицарське звання, що в Англії є дуже великою честю. Після цього ритуалу він міг все життя носити титул «Сер». Так як же цього генія попало зайнятися пророкуваннями кінця світу?

У 2003 році британська газета «The Daily Telegraph» опублікувала статтю, в якій стверджувалося, що Ньютон передбачив апокаліпсис, який повинен відбутися в 2060 році.

Вона була заснована на інтерв'ю Стівена Снобелена, професора історії науки і технології Галіфакського університету, і Малкольма Ньюмена, творця документального фільму «Темний єретик», присвяченого великому вченому і вперше показаного в березні 2003 року. Це пророцтво було добре відомо вченим, який займався вивченням теології Ньютона, але для широкої публіки це було першим його згадкою.

Після виходу статті інформація миттєво поширилася за допомогою ласих до сенсацій ЗМІ. Передбачення гаряче обговорювалося в Ізраїлі та Канаді, постійно озвучувалася на радіо, телебаченні, в Інтернеті - на сотнях тисяч сайтів і  всіма мовами.
У новинах повідомлялося, що пророкування Ньютона було знайдено істориками серед рукописних манускриптів бібліотеки, що знаходиться в Єрусалимі. Записки вченого свідчили про те, що він намагався знайти на сторінках Біблії прихований сенс, так як вважав, що в цій книзі зашифровані таємні закони Всесвіту, повідомлені самим богом.

Дата 2060 була знайдена на маленькому шматку паперу. Її текст припускав, що позначала вона рік, в який, згідно з розрахунками Ньютона, повинен був настати кінець світу.

Згідно з переконаннями вченого, Біблія була одкровенням бога, який, як тоді вважалося, не пов'язаний часом так, як люди, і бачить все - від початку часів до їх кінця.

На його думку, таємні знання про кінець світу перебували в книзі пророка Даниїла, а саме обчислювалися за допомогою маніпуляцій з так званими пророчими датами. Це тимчасові відрізки, описані в Біблії, як «дні». Використовуючи принцип «день за рік», Ньютон зміг математично «передбачити» події в майбутньому аж до наступаючого, врешті-решт, апокаліпсису.

Ньютон вважав, що особливе значення в книзі Даниїла мають числа 1260, 1290, 1335 і 2300, і всіляко використовував їх, щоб отримати потрібний йому результат. Зрештою, він досить цікавим шляхом прийшов до числа 2060.

800 рік нашої ери в історії Європи вийшов дуже примітним. Саме в цьому році в соборі святого Петра Карл Великий був проголошений папою Львом Третім імператором Риму.

І, так як сер Ісаак вважав, що проміжок в 1260 років - це час повного розкладання церкви, він склав два цих значення. Вийшло, як ви розумієте, 2060. У цьому році повинно було статися "падіння Вавилона", а також настати кінець "обмирщению" церкви.

При цьому Ньютон не сприймав цей «кінець» як закінчення всього сущого. Він думав, що в цей рік на землю знову спуститься Ісус Христос, який буде правити протягом 1000 років. Євреї повернулися б до Ізраїлю і заснували б «квітуче і вічне царство».
Ньютон був свято переконаний, що інтерпретація біблійного пророцтва має найважливіше, ні з чим не порівнянне значення, і це його обов'язок, який він зобов'язаний виконати. На щастя для всіх тих, хто збирається дожити до 2060 року, його пророкування було засновано на каламутному релігійному ґрунті і ні на чому більше.

Здебільшого цей учений досі сприймається як великий раціоналіст, проте безглузді спроби інтерпретації релігійних текстів говорять про те, що логіка і розум іноді дають слабину і у самих великих представників нашого виду.
Сліпа віра в безглуздості тисячолітньої давності здатна зіпсувати імідж кому завгодно. Источник.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
більше матеріалів
/-0,44132304191589-/ /-pc-/
Top