Чай не робить людину більш здоровим. З такою думкою виступила відомий в США натуропат Ліза Гай. За словами експерта, найчастіше вживання чаю шкодить, а не допомагає людям.
Ліза Гай зазначила, що питання корисності чаю часто досліджувався наукою, але одержувані вченими результати завжди були суперечливими. Мало хто знає, що існують захворювання і проблеми, які з'являються при вживанні чаю, сказала фахівець.
Так, за її словами, чай небажаний у раціоні людей з анемією: регулярне вживання чаю сприяє зниженню здатності організму поглинати залізно з продуктів. Так само небезпечний чай і при вагітності - у любительок чаю можуть виникати проблеми з викиднями або з фертильністю.
Шкідливий гарячий чай. Його питво подразнює слизову, підвищуючи тим самим ймовірність виникнення раку стравоходу, - в цьому плані небезпека чаю можна порівняти з курінням і алкоголізмом. У свою чергу дослідження, що проводилося в Університеті Мічигану, показало, що у шанувальників чаювань підвищується крихкість кісток, виникає ризик ослаблення і навіть випадання зубів.
«Більшість хвороб викликаються хімікатами, які вивільняються в гарячій воді з чайного листя промислового виробництва і чайних пакетиків», - зауважила лікар. Источник.