Курячий бульйон, який вважається дієтичною стравою, може становити справжню загрозу здоров'ю людини. Так, лікарі-дієтологи радять зливати воду, в якій варилася курка, свинина або яловичина. Справа в тому, що якість м'яса, наколотого антибіотиками, гормонами та іншими аж ніяк некорисними речовинами, може бути вкрай небезпечною для організму.
У зв'язку з цим фахівці радять купувати відразу суповий набір або відокремлювати м'ясо від кістки і варити бульйон виключно на кістці. А ось м'ясо безпосередньо додавати в каструлю вже відвареним у декількох водах (перший бульйон бажано злити).
Крім того, варто врахувати, що при захворюваннях нирок і подагрі білкову їжу взагалі краще не вживати, розповідає politeka.net.