Тухле м'ясо і антисанітарія. У Полтаві прикрили цех колишнього директора м'ясокомбінату

23.07.2018, 16:44

У Полтаві поліція виявила цех, де в антисанітарних умовах на старому іржавому обладнанні виготовляли м'ясні, м'ясо-рослинні, рибні консерви, паштети, ковбаси тощо. Продукти потім продавали в мережі магазинів Полтави, пише місцеве видання Полтавщина.

З реєстру судових рішень ЗМІ дізналося, де саме виготовляли продукцію, якої марки і які фірми цим займалися. Також стало відомо про випадки отруєння людей цими консервами. Як виявилося, консерви виготовляла позбавлена ​​ліцензії фірма екс-директора «Полтавського м'ясокомбінату».

В ході розслідування поліцейські з'ясували, що консерви виготовляють, зберігають і продають ТОВ «Відродження МКБ» і ТОВ «Полтавський м'ясний ГОСТ». Відбувається це не в Мильцях, а в Полтаві - на вул. Хлібозаводська, 9 та вул. Квітки Цісик (Червонофлотській), 15. Дозволи на це у компанії не було.

За даними Мін'юсту, цими двома фірмами володіють дві особи - Олександр Конопля і Тетяна Кравченко. Обидва - співзасновники. Перший вказаний директором ТОВ «Відродження МКБ», друга - директором ТОВ «Полтавський м'ясний ГОСТ». Основний вид діяльності фірм - виробництво і торгівля м'ясними продуктами.

Олександр Конопля - колишній директор КП «Полтавський м'ясокомбінат», яке зараз знаходиться в стані банкрутства. Цікаво, що на сайтах оголошень ТОВ «Полтавський м'ясний ГОСТ» пропонує консерви, етикетки яких майже ідентичні тим, з якими м'ясокомбінат випускав свою продукцію. Там же є оголошення про те, що компанія продає консервне обладнання.

12 липня слідчі, оперативники і представники Держпродспоживслужби відвідали вул. Хлібозаводську і вул. Квітки Цісик. У приміщеннях вони знайшли тушковане м'ясо, паштети, ковбасну, каші з м'ясом, інші м'ясні, м'ясо-рослинні, рибні консерви тощо.

Все це вироблялося в антисанітарних умовах, на обладнанні, не призначеному для виготовлення харчових продуктів, з сировини невідомого походження, частина якої до того ж була зіпсована.

Небезпечну продукцію та обладнання вилучили та частково опломбували на місці. Також поліція вилучила з полтавських магазинів небезпечні консерви.

Читайте АСН в Google News