Один від БПП в обмін на одного від Народного фронту: у Порошенка знайшли компроміс щодо ЦВК

12.07.2018, 12:45

Вирішити проблему представництва всіх фракцій у новому складі Центральної виборчої комісії (ЦВК) можна шляхом неголосування по одному з представників Блоку Петра Порошенка (БПП) і їхнього партнера по коаліції - Народного фронту. Таку думку висловила представник президента у парламенті Ірина Луценко журналістам у кулуарах Верховної Ради, передав кореспондент ASN.

"Ми на фракції переговоримо з цього приводу. Якщо Народний фронт погодиться - він так переживав за Опозиційний блок - якщо він готовий буде свою кандидатуру відкликати, то нам визначитися з нашими представниками - не проблема", - зазначила нардеп.

За її словами, БПП готовий на будь-які компроміси для поновлення ЦВК. Так, зокрема, фракція готова не голосувати за будь-якого свого кандидата. При цьому вона підкреслила, що як такого відкликання кандидата не буде - фракція просто не голосуватиме за певну кандидатуру, оскільки вже пройдена "повна процедура", і представлення нового списку лише затягне процес.

"Ми готові йти на цей крок, але ми очікуємо від наших партнерів по коаліції подібних кроків, оскільки від них були найбільші сумніви", - додала Луценко. Вона також уточнила, що розгляд цього питання заплановано на 16:00 сьогодні, 12 липня.

Нагадаємо, Блок Петра Порошенко вирішив взяти паузу в питанні формування нового складу Центральної виборчої комісії (ЦВК). Таку думку висловив політолог Олексій Якубін на прес-конференції.

Читайте АСН в Google News